<< vissza a szolgáltatásokhoz
Családterápia
 

Ahogyan a szó jelentése módosul, megváltozik, vagy értelmét veszti, ha kiemeljük a mondatból, úgy az egyén problémájának megértése sem lehetséges legfontosabb környezete- a családi rendszer működésének megismerése, megértése nélkül.

A családterápia az egyik leggazdaságosabb beavatkozás: Gyors, dinamikus és egyidejűleg hat az egész családra!

A családi működés feltárásával, a családtagok közötti konfliktusokkal, az egész családot érintő kérdésekkel, nehézségekkel foglalkozik.

Rendszerszemléletű pszichoterápiás módszer, amely szerint a családi rendszer tagjai kölcsönhatásban vannak egymással. Bármelyik tag életében bekövetkező változás kihat a többi családtagra. 

Az egyik családtag tünetével/ problémájával jelzi a rendszer egyensúlyának megbillenését, és így lehetőség nyílik a szükséges változások, korrekciók, eredményes megoldások kidolgozására. A családterápia a család erőforrásait bevonva és aktiválva változatos módszereivel segíti az új családi egyensúly létrehozását. Ha a család egészét érintő konfliktust egyéni problémaként kezelik, fennáll a tünetváltás veszélye. (A családból kiemelt tag rendbe jön, de egy másik veszi át az egyensúlyt fenntartó tünethordozó szerepét.)